Prečo prišli deti na Bebravskej o futbalové ihrisko?

01.03.2010 22:26

Sme radi, že nám pri domoch na Bebravskej ulici pribudli nové preliezačky, ale prečo kvôli tomu museli prísť deti o futbalové ihrisko? Preliezačky pri vchode Dvojkrížna 6 boli postavené na ploche, kde má byť futbalové ihrisko pre deti a kde sa deti hrávajú futbal. Stačilo umiestniť preliezačky kúsok vedľa a plocha mohla slúžiť deťom na hranie futbalu aj ďalej. Deti tak úplne zbytočne prišlo o miesto na hranie futbalu.

Preliezacky na mieste športoviskaPodľa projektu sadových úprav, ktorý Miestny úrad vypracoval pre túto plochu, má byť na mieste, kde sú postavené nové preliezačky, futbalové ihrisko. Podľa tohto projektu je miesto pre preliezačky určené kúsok vedľa, mimo futbalové ihrisko. Projekt tak umožňuje aj umiestnenie preliezačiek, aj priestor pre futbal. Takže prečo prišli deti o futbalové ihrisko?

Pani Dolhá z MiÚ mi tvrdila, že preliezačky nemohli postaviť na miesto podľa projektu, pretože tam práve stála Avia súkromnej firmy, ktorá tu práve zatepľuje dom. Súkromná firma však v žiadnom prípade nemôže ovplyvňovať umiestnenie preliezačiek. Okrem toho tvrdila, že deti môžu hrať futbal o kúsok vedľa, čo však nie je možné, pretože sa môžu v zápale hry o nevhodne umiestnené preliezačky zraniť. Tiež vraj toto futbalové ihrisko ešte nie je vytvorené, pretože podľa projektu by malo byť (nedajbože!) asfaltové. Pravda je však taká, že deti sa tu hrali a už sa nebudú.

Zodpovednosť za zeleň a detské ihriská má vedúca referátu životného prostredia na Miestnom úradu Bratislava-Vrakuňa, Mgr. Dolhá.

Takto vyzerá projekt sadových úprav pre jednu časť ihriska a pre druhú časť:

Projekt sadových úprav 2

Projekt sadových úprav 1

 

 

Späť