Dvanásťposchodový dom na Dvojkrížnej oproti benzínovej pumpe. Ďalší dom na Toryskej oproti Pentagonu.

07.06.2010 21:27

Každú chvíľu sa začne stavať nový dom na Dvojkrížnej ulici oproti benzínovej pumpe. Mal by mať maximálnu výšku 37,5m, čo môže byť až 12 alebo 13 poschodí. V máji bolo na úradnej tabuli na Miestnom úrade vyvesené stavebné povolenie na tento dom pre firmu Diplomat Invest.

Na jednom z mála miest, kde ešte mladí ľudia vo Vrakuni športovali, už športovať nebudú (predstavujem si, ako tu vždy pred futbalovým zápasom vyzbierali výkaly po psíčkaroch, ktorí tu tiež radi chodili).

Ďalší dom sa má stavať na Toryskej ulici oproti Pentagonu. Vyplýva to z územného konania, ktoré sa začalo v apríli tohto roku.  Bližšie parametre tohto domu nie sú známe, pretože úradníci miestneho úradu odmietajú sprístupniť podklady pre územnoplánovaciu dokumentáciu, napriek tomu, že im to Zákon o slobodnom prístupe k informáciám prikazuje. Podľa informácií od starostu, dom by mal mať 8 poschodí a postupne by sa jeho výška smerom k ceste mala zmenšovať.

Pribudne tak ďalší dom nad križovatkou, v ktorom vyrastie ďalšia várka detí s alergiami. Obidva domy zhoršia život vo Vrakuni vo všetkých oblastiach: zápchy budú ešte väčšie, parkoviska budú ešte viac chýbať a ľuďom ubudnú ďalšie voľné plochy so zeleňou. Spolu s ďalšími domami naplánovanými v najnovších zmenách územného plánu tak vyrastie na našom malom sídlisku šesť nových veľkých domov so stovkami nových obyvateľov a stovkami nových áut.

Miestny úrad pravdepodobne neporušuje len Zákon o slobodnom prístupe k informáciám, ale aj Zákon o správnych konaniach, ktorý určuje, že ako stavebné povolenie pre jeden, tak aj oznámenie o územnom konaní pre druhý dom by mali byť vyvesené na úradnej tabuli, ktorá je 24-hodín denne prístupná občanom. Takisto by mali byť tieto informácie zverejnené na webovej stránke mestskej časti. Nič z toho sa neudialo. Úradníci na Miestnom úrade zjavne nechcú, aby sme vedeli, aké nepríjemnosti chystajú, a aby sme im, nebodaj, do toho hovorili.

(ms) 

 

Späť